09-12-07

[Carpaccio van rund met sojasaus]

carpaccio

 

 

 

 

 

Benodigdheden:

  • 8 sneden rundscarpaccio
  • een handvol roquettesalade
  • 1 kl gehakte gember
  • 1 geperst teente knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 2 el balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie
  • parmezaanschilfers

Werkwijze:

  1. Schik de sneetjes carpaccio per twee.
  2. Leg er wat roquettelsalade op en rol op.
  3. Meng de gember met de look, soja, azijn en olie en overgiet de carpaccio mee.
  4. Garneer met prmezaanschilfers.

12:15 Gepost door kookprinsesje. in Aperitiefhapje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

[Scampibeignets]

scampi-beignet

 

 

 

 

 

Benodigdheden:

  • 12 scampi
  • 1 ei
  • 4 el bloem
  • 4 el bier
  • 8 el mayonaise
  • 2 el italiaanse kruiden

Werkwijze:

  1. Pel de scampi's
  2. Meng de bloem, het bier en het eigeel tot een homogene massa
  3. Het eiwit hard opkloppen en onder het bloemmengsel mengen.
  4. Wentel de scampi in het mengsel en laat ze 5 minuten op 180°C frituren.
  5. Meng de mayonaise met de kruiden en dip de scampi erin.

11:05 Gepost door kookprinsesje. in Aperitiefhapje | Permalink | Commentaren (0) | Tags: visgerechten, scampi, ei, bier, bloem, mayonaise, italiaanse kruiden |  Facebook |