14-11-07

[Fijne appeltaart]

appeltaart

 

 

 

 

 

 

Benodigdheden:

  • 5 el zelfrijzende bloem
  • 6 el griessuiker
  • 5 el olie
  • 4 el melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 2 appelen

Werkwijze:

  1. Meng de bloem, 4 el suiker, 3 el olie, de melk, vanillesuiker en 1 ei tot een deeg.
  2. Breng het deeg in een ingevette en met bloem bestrooide taartvorm. Snijd de appelen in 4 partjes en vervolgens in gelijke schijfjes. Schik deze op het deeg.
  3. Neem 2 sl olie en suiker en vermeng met 1 ei. Giet deze mengeling over de appelen.
  4. Bak de taart gedurende 20 à 25 min. in een voorverwarmde oven bij 200-250°C.

20:02 Gepost door kookprinsesje. in Desserten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bloem, griesuiker, olie, vanillesuiker, eieren, appelen, melk |  Facebook |

[Vital bij de mosselboer]

Mosselen en schaaldieren op hun best.

Restaurant Vital bij de mosselboer bevindt zich in Leuven op de hoek van de Diestsestraat en de Diestsevest, op 50 meter afstand van de vernieuwde staionsbuurt.

Het restaurant is historisch gegroeid uit restaurant "Bij Den Boer" en restaurant "Vital". In 2002 werd bij deze twee restaurants nog het restaurant "Bij de mosselboer" gevoegd.

Om alle verwarring te voorkomen werden deze drie etablissementen omgedoopt tot restaurant "Vital, Bij De Mosselboer".

De gebroeders Edwin en Patrick zijn ondertussen de derde generatie van de familie Deschoenmaekers die het restaurant uitbaten.

Je wordt er getrakteerd op een uitgebreide menukaart met een onweersteenbare prijs-kwaliteitsverhouding, overgoten met een immer gastvrije en vriendelijke bediening.

Mosselen zijn er de specialiteit. Ze worden op zowat twintig verschillende wijzen klaargemaakt en daar zal wel uw favoriete specialiteit tussenzitten.

Het zwarte goud wordt dagelijks vers vanuit Zeeuwse wateren aangevoerd.

Naast het gigantische mosselaanbod zijn er ook de verse vis en de vele schaaldieren die hier voor culinaire hoogtepunten zorgen.

Klassieke vleesgerechten vind je hier evengoed. De typische Belgische keuken bereidt chateaubriand, dubbele entrecote, tussnrig, ossenhaas, lams koteletten tot zelf fondue Bourguignonne.

Bovendien zijn er de veertiendaagse suggesties.

Tijdens het wildseizoen krijgen ree, haas, everzijn en fazant ruimschoots aandacht.

 Nieuw is de luch die 's middags op weekdagen geserveerd wordt.

De wijnkaart biedt wijnen van over de hele wereld en vervolledigt zo al dit hemels tafelen.

Door de unieke onstaansgeschiedenis kan men bij "Vital Bij De Mosselboer" niet alleen een ruime menukaart maar ook een keuze uit drie verschillende sferen aanbieden: klassie, modern of trendy.

Onlangs werd het derd gedeelte nog geheel vernieuwd.

Parkeren kan op 100 meter afstand in Parking De Bond. Vraag gewoon bij het buitengaan je parkingscheque.

Niets wordt bij Vital aan het toeval overgelaten om u een onvergetlijk restaurantbezoek aan te bieden.

Gelegen te Diestsestraat 265-267 / Diestsevest 1 - 3000  Leuven
Telefoon : 016-22.47.14

Open: alle dagen van 1130 tot 14.30 & van 17.30 tot 22.00.
Maandag gesloten;
Van juli tot en met september: alle dagen open.
Website: http://www.restaurantvital.be

13:16 Gepost door kookprinsesje. in Tafelen in... | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tafelen, vital, mosselboer, leuven |  Facebook |

13-11-07

[Red snapperfilets met roze peperdressing]

 rodesnapper

 

Benodigdheden:

Werkwijze:

  1. Doe voor de dressing olijfolie, limoensap, roze peperkorrels, gember, koriander en citroengras in een kom en roer om.
  2. Spoel de vis af onder stromend water en dep droog met keukenpapier Bestrooi beide kanten van de filets met zeezout.
  3. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en doe er de filets in, met het vel naar onder. Druk met een spatel op de vis in de hete pan en bak 1 min. of tot de het vel krokant is.
  4. Draai ze om, temper het vuur naar halfhoog en bak nog 8 min.
  5. Schep de roze peperdressing over de vis en serveer met gestoomde sperziebonen.

01-11-07

[canapé met trio van paddenstoelen]

 250px-Vliegezwam3

 

 

 

 

 

Benodigdheden:

Werkwijze:

  1. Snij het brood in sneden van 4 cm dikte. Verwijder de korsten. Bak de sneden goudbruin in 2 el ganzenvet. Hou het warm
  2. Bak de paddenstoelen ongeveer 8 min. in het resterende ganzenvet. Voeg er enkele minuten voor ze klaar zijn de room aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schik de paddenstoelen op de canapés en werk af met bladpeterselie.