21-12-07

[Wontonsoep]

wontonsoep

 

 

 

Benodigdheden:

  • 1 kipfilet
  • 1 el champignons in kleine stukjes
  • 1 kl geraspte gember
  • 1/2 chilipeper, fijngesnipperd
  • 1 in dunne ringen gesneden lente-ui
  • 1 eierdooier
  • 8 vellen wontondeeg
  • 1 l kippenbouillon
  • bislook ter garnering

Werkwijze:

  1. Hak de kip fijn en vermeng met champignons, gember, chillipeper, lente-ui en eigeel. Leg telkens 1 koffielepel van het mengsel op een velletje deeg, vouw dicht in de vorm van een beursje.
  2. Kook de wontons 2 min. in de bouillon. Serveer warm en werk af met bieslooksnippers.

[Ovenschotel met paddestoelen]

Benodigdheden:

  • 2 el boter
  • 500 gr in dunne plakjes gesneden vastkokende aardappelen
  • 150 gr gemengde paddestoelen in plakjes gesneden
  • 1 el rozemarijn
  • 4 el fijngeknipte bieslook
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 1,5 dl room
  • peper en zout
  • bieslook als garnering

Werkwijze:

  1. Vet een ovenschaal in met boter
  2. Kook de aardappelen 10 min.. Laat ze goed uitlekken. Bedek de bodem van de ovenschaal met een kwart van de aardappels.
  3. Verdeel een kwart van de paddestoelen over de aardappels en bestrooi ze met een kwart van de rozemarijn, bieslook en knoflook. Blijf zo laagjes maken en eindig me een laag aardappels.
  4. Giet de room over de aardappels. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Bak de ovenschotel in 45 min. in een op 190°C voorverwarmde oven tot het gerecht goudbruin en gloeiend heet is.
  6. Garneer de fijngeknipte bieslook en serveer direct uit de ovenschaal.

09-12-07

[Carpaccio van rund met sojasaus]

carpaccio

 

 

 

 

 

Benodigdheden:

  • 8 sneden rundscarpaccio
  • een handvol roquettesalade
  • 1 kl gehakte gember
  • 1 geperst teente knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 2 el balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie
  • parmezaanschilfers

Werkwijze:

  1. Schik de sneetjes carpaccio per twee.
  2. Leg er wat roquettelsalade op en rol op.
  3. Meng de gember met de look, soja, azijn en olie en overgiet de carpaccio mee.
  4. Garneer met prmezaanschilfers.

12:15 Gepost door kookprinsesje. in Aperitiefhapje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

[Scampibeignets]

scampi-beignet

 

 

 

 

 

Benodigdheden:

  • 12 scampi
  • 1 ei
  • 4 el bloem
  • 4 el bier
  • 8 el mayonaise
  • 2 el italiaanse kruiden

Werkwijze:

  1. Pel de scampi's
  2. Meng de bloem, het bier en het eigeel tot een homogene massa
  3. Het eiwit hard opkloppen en onder het bloemmengsel mengen.
  4. Wentel de scampi in het mengsel en laat ze 5 minuten op 180°C frituren.
  5. Meng de mayonaise met de kruiden en dip de scampi erin.

11:05 Gepost door kookprinsesje. in Aperitiefhapje | Permalink | Commentaren (0) | Tags: visgerechten, scampi, ei, bier, bloem, mayonaise, italiaanse kruiden |  Facebook |