18-02-08

[Pesto-aardappeltjes]

pesto-saus

 

 

Benodigdheden:

  • 1 kg kleine aardappelen
  • 75 gr verse basilicum
  • 2 el pijnboompitten
  • 3 teentje uitgeperst knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 75 gr parmezaanse kaas geraspt
  • peper en zout
  • takjes verse basilicum

Werkwijze:

  1. Kook de aardappeln in 15 min. gaar. Laat ze uitlekken, doe ze in een voorverwarmde schaal en houd ze warm
  2. Doe intussen basilicum, pijnboompitten, knoflook en wat zout en peper naar smaak in een keukenrobot. Laat die draaien en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe.
  3. Doe het mengsel in een kom en roer er de geraspte parmezaans kaas erdoor.
  4. Schep de pesto over de warme aardappelen en meng goed. Garneer met takjes verse basilicum en serveer onmiddellijk.

08-02-08

[Frambozengratin]

Framboos

 

 

 

Benodigdheden:

  • 1/2 dl room
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 50 gr suiker
  • 300 gr broyage (150 gr poedersuiker en 150 gr amandelpoeder)
  • frambozen

Werkwijze:

  1. Klop de room goed stijf
  2. Klop de eieren met de eidooier op met het suiker tot een vast schuim en meng er de broyage onder. Daarna de opgeklopte room aan toevoegen.
  3. Schik de frambozen in een diep bord en schep de bereiding over de frambozen
  4. Plaats onder de grill.