06-04-08

[Geurige mosselen]

mosselen

Benodigdheden:

  • 1 kg verse mosselen in de schelp
  • 3 gedroogde fijngesneden citrusblaadjes
  • 2 el water
  • 1 stengel citroengras
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 200 ml dikke kokosmelk
  • 2 el fijngesneden koriander
  • peper en zout
  • brood

Werkwijze:

  1. Maak de mosselen schoon en spoel ze onder koud stromend water.
  2. Doe de citrusblaadjes met het water, het citroengras en de knoflook in de pan. Breng aan de kook. Voeg de mosselen toe en laat 3-4 min koken met deksel op de pan. Schep in een schaal, dek af en zet ze in een lauwe oven.
  3. Kook het mosselkookvocht op hoog vuur voor de helft in en roer de kokosmelk erdoor. Laat iets inkoken. Schep de koriander erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  4. Giet de saus over de mosselen en geef er knapperig brood bij.

De commentaren zijn gesloten.