07-04-08

[Wortel-mangosalade]

mangosalade

Benodigdheden:

  • 4 wortels
  • 1 kleine, rijpe mango
  • 200 gr tofu
  • 1 el fijngesnipperde verse bieslook

Voor de dressing:

  • 2 el sinaasappelsap
  • 1 el limoensap
  • 1 tl vloeibare honing
  • 1/2 tl orangebloesemwater
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl geroosterd sesamzaad

Werkwijze:

  1. Rasp de wortels grof. Schil de mango en verwijder de pit en snijd in dunne plakjes.
  2. Snijd de tofu in blokjes van 1 cm en meng in een ruime slakom met de wortel en de mango.
  3. Doe voor de dressing alle ingrediënten in een potje met schroefdeksel en schud flink. Giet de dressing over de salade en schep losjes om.
  4. Schep de salade vlak voor het serveren weer lsojes om en bestrooi met met de gesnipperde bieslook. Dien dadelijk op.

 

06-04-08

[Geurige mosselen]

mosselen

Benodigdheden:

  • 1 kg verse mosselen in de schelp
  • 3 gedroogde fijngesneden citrusblaadjes
  • 2 el water
  • 1 stengel citroengras
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 200 ml dikke kokosmelk
  • 2 el fijngesneden koriander
  • peper en zout
  • brood

Werkwijze:

  1. Maak de mosselen schoon en spoel ze onder koud stromend water.
  2. Doe de citrusblaadjes met het water, het citroengras en de knoflook in de pan. Breng aan de kook. Voeg de mosselen toe en laat 3-4 min koken met deksel op de pan. Schep in een schaal, dek af en zet ze in een lauwe oven.
  3. Kook het mosselkookvocht op hoog vuur voor de helft in en roer de kokosmelk erdoor. Laat iets inkoken. Schep de koriander erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  4. Giet de saus over de mosselen en geef er knapperig brood bij.