07-07-08

[Wortelsoep]

 

wortelsoep

 

Benodigdheden:

  • 500 gr worteltjes
  • 1 ui
  • 250 gr knolraap
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 1 l groentenbouillon
  • 3/4 tl tijm
  • 3/4 tl nootmuskaat
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Snijd de geraspte wortelen in dikke plakjes
  2. Pel de ui, schil de knolraap en hak ze grof
  3. Doe de groenten met de knoflook en de bouillon in de pan en breng aan de kook. Zet het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg de tijm en de nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en zout. Laat nog 5 minuten doorkoken.
  5. Neem de pan van het vuur en laat de soep 15 minuten rusten.
  6. Pureer de soep.
  7. Warm de soep kort voor het opdienen nogmaals op.

De commentaren zijn gesloten.