28-07-08

[Koude kippensoep met kokos]

kippensoep met kokos

 

 Benodigdheden:

  • 1 l kippenbouillon
  • 400 gr kippenfilet
  • kerriepoeder
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 eierdooiers
  • 1 geschilde, ontpitte en in blokjes gesneden appel

Werkwijze:

  1. Breng de bouillon aan de kook
  2. Voeg er het kippenvlees aan toe en laat dit op een zacht vuur garen.
  3. Schep het vlees uit de bouillon en voeg er dan de kerrie en de helft van de kokosmelk bij.
  4. Laat alles op een zacht vuur gedurende 4 minuten koken.
  5. Klop in een ruime kom de eierdooiers los, roer er de rest van de kokosmelk door en voeg er beetje bij beetje de hete bouillon bij.
  6. Zet de soep minstens 2 uur koel weg.
  7. Snijd de kipfilets in blokjes en voeg samen met de appelblokjes aan de koude soep toe.

18:25 Gepost door kookprinsesje. in Soepen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kipfilet, kokosmelk, appel, kippenbouillon, soepen, eierdooiers, kerriepoeder |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.