21-12-08

[Pastasalade met cabanossi.

 

pastasalade

Benodgidheden:

  • 1 pak tartelloni met ricoota-spinazievulling
  • peper en zout
  • suiker
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bosje bieslook
  • 5 el slasaus
  • 200 ml crème fraîche
  • citroensap
  • 400 gr kerstomaten
  • 1/2 komkommer
  • 100 gr cabanossi
  • 125 gr rucola
  • 2 el zwarte olijven
  • roze peper

Werkwijze:

  1. Kook de tortelloni ca. 2 minuten in ruim kokend water met zout.
    Giet de pasta af, laat hem uitlekken en afkoelen.
  2. Pel snipper de ui en de knoflook. Was de bieslook en snijd hem in kleine stukjes. Meng de slasaus met de crème fraîche. Breng op smaak met zout, peper, suiker en een paar druppels citroensap. Roer de bieslook en de ui- en knoflooksnippers door de slasaus. Meng de slasaus met de pasta. Laat het geheel ca. 30 minuten trekken.
  3. Was de tomaten en halveer ze. Was de komkommer en snijd hem in lange dunne plakken. Snijd de cabnossi schuin in schijven. Was de rucola en trek hem eventueel wat kleiner.
  4. Roer de komkommer, de tomaten, de cabanossi, de olijven en d rucola door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Plet een paar roze peperkorrels. Bestrooi er de salade mee.