28-08-08

[Vispakketje met rode pesto]

vispakketje_pesto

Benodigdheden:

* 750 gr aardappels
* 1 courgette
* 4 bosuitjes
* 4 tomaten
* 1 theel verse tijm, 
* 1 theel verse bieslook
* 2 eetl rode pesto
* 4 stukken tilapiafilet
* basilicumolijfolie
* peper & zout

 

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Kook ze vervolgens in ongeveer 6 minuten net gaar.
2. Verwarm de oven voor op 180°C.
3. Snijd de courgette en de tomaten in dunne plakjes en de bosui in kleine ringen.
4. Leg vier gelijke stukken aluminiumfolie op een werkblad. Verdeel de aardappelplakjes over de aluminumfolie. Leg daarbovenop de courgetteplakjes.
5.  Bestrooi dit met de verse kruiden, versgemalen peper en zout en bedruppel het met wat basilicumolijfolie.
6. Bestrooi de tilapiafilets met peper en zout aan beide kanten. Bestrijk de bovenkant van de filets met rode pesto.
7. Leg op elk stapeltje aardappel- en courgetteplakjes een tilapiafilet. Dek de filets af met de tomatenplakjes en bestrooi ze met de bosuiringen.
8. Vouw de pakketjes dicht. Leg de pakketjes vervolgens op een bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
9. Laat ze in ongeveer 25 minuten gaar worden. 

 

13-11-07

[Red snapperfilets met roze peperdressing]

 rodesnapper

 

Benodigdheden:

Werkwijze:

  1. Doe voor de dressing olijfolie, limoensap, roze peperkorrels, gember, koriander en citroengras in een kom en roer om.
  2. Spoel de vis af onder stromend water en dep droog met keukenpapier Bestrooi beide kanten van de filets met zeezout.
  3. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en doe er de filets in, met het vel naar onder. Druk met een spatel op de vis in de hete pan en bak 1 min. of tot de het vel krokant is.
  4. Draai ze om, temper het vuur naar halfhoog en bak nog 8 min.
  5. Schep de roze peperdressing over de vis en serveer met gestoomde sperziebonen.

28-10-07

[Victoriabaars in herfstgarnituur]

victoriabaars-in-herfstgarnituur

 

 

 

 

 

 

Benodigdheden:

Werkwijze:

  1. Meng de mosterd met de peterselie en wentel de vis door het mengsel.
  2. Verhit 2 el boter en bak de vis aan beide zijden even aan.
  3. Voeg de paddestoelen en de visfond toe. Kruid met peper en zout. Dek af en laat op een zacht vuurtjes gaar worden
  4. Haal de vis uit de pan, meng de zure room in de saus en laat kort doorkoken.
  5. Dien de vis op met de saus en serveer er pasta bij.

Wijn-tip: Mâcon-CardonnaAC 2006 l'Originel Cave de l'Aurore